Mafiş hamur tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 2 adet yumurta - 1 çay kaşığı ucu tuz - 4 su bardağı un - 1 su bardağı su - 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) - 3 su bardağı toz şeker - 3.5 su bardağı su (şerbet için) - 1 yemek kaşığı tarçın - ¼ limon Yapılışı: 1. Yumurta, su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. 2. Unu azar azar ekleyip pütürsüz kıvama gelene kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. 4. Hamuru 2 adet bezeye ayırın. 5. Bezeleri tek tek un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile yufkadan ince açın. 6. Hamuru 2 cm kalın şeritlere kesin ve 10-15 cm uzunluğunda kesip katlayıp fiyonk şekli verin. 7. Fiyonk şekilli hamurları un serpilmiş tepsiye sıralayın. 8. Sıvı yağı tavada kızdırın ve hamurları arkalı önlü kızartın. 9. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 10. Şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar kaynatın. 11. Tatlıları sıcak şerbetin içine atıp 10 dakika bekletin. 12. Kevgirle şurubun içinden alıp servis tabağına yerleştirin. 13. Servis yaparken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.