• Buradasın

    Mafiş hamuruna ne kadar yağ konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mafiş hamuruna 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sıvı yağ ile hamur işi olur mu?

    Evet, sıvı yağ ile hamur işi yapılabilir. Sıvı yağ, kurabiyelerin daha yumuşak olmasını sağlar.

    Mafiş tatlısının püf noktası nedir?

    Mafiş tatlısının püf noktası, hamurların pembeleşene kadar kızartılmasıdır. Diğer önemli detaylar şunlardır: - Hamurun dinlendirilmesi: Hazırlanan hamur, 15 dakika dinlendirilmeli ve üzerine nemli bir bez serilmelidir. - Un miktarı: Hamurun kıvamı için un, azar azar eklenmeli ve kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.

    Yağlı hamur için hangi yağ kullanılır?

    Yağlı hamur yapımında sıvı yağlar tercih edilir.

    Mafiş hamuruna ne konur?

    Mafiş hamuruna aşağıdaki malzemeler konur: 1 adet yumurta; 4 yemek kaşığı yoğurt; 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı; 2,5 su bardağı un; 1/4 çay kaşığı tuz; 1 paket kabartma tozu. Ayrıca, hamurun içine çörek otu veya susam eklemek de mümkündür.

    Mafiş hamur tatlısı nasıl yapılır?

    Mafiş hamur tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 2 adet yumurta - 1 çay kaşığı ucu tuz - 4 su bardağı un - 1 su bardağı su - 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) - 3 su bardağı toz şeker - 3.5 su bardağı su (şerbet için) - 1 yemek kaşığı tarçın - ¼ limon Yapılışı: 1. Yumurta, su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. 2. Unu azar azar ekleyip pütürsüz kıvama gelene kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. 4. Hamuru 2 adet bezeye ayırın. 5. Bezeleri tek tek un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile yufkadan ince açın. 6. Hamuru 2 cm kalın şeritlere kesin ve 10-15 cm uzunluğunda kesip katlayıp fiyonk şekli verin. 7. Fiyonk şekilli hamurları un serpilmiş tepsiye sıralayın. 8. Sıvı yağı tavada kızdırın ve hamurları arkalı önlü kızartın. 9. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 10. Şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar kaynatın. 11. Tatlıları sıcak şerbetin içine atıp 10 dakika bekletin. 12. Kevgirle şurubun içinden alıp servis tabağına yerleştirin. 13. Servis yaparken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.