• Buradasın

    Mafiş hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mafiş hamuruna aşağıdaki malzemeler konur:
    • 1 adet yumurta 24;
    • 4 yemek kaşığı yoğurt 2;
    • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2;
    • 2,5 su bardağı un 2;
    • 1/4 çay kaşığı tuz 2;
    • 1 paket kabartma tozu 2.
    Ayrıca, hamurun içine çörek otu veya susam eklemek de mümkündür 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tek kişilik mafiş nasıl yapılır?

    Tek kişilik mafiş yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2.5 su bardağı un - 1/2 su bardağı yoğurt - 1 adet yumurta - 1 paket kabartma tozu, tuz - Kızartmak için ayçiçek yağı Yapılışı: 1. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp bir kaba eleyin. 2. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt ve yumurta ekleyin. 3. Yanlardaki hamuru azar azar karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. 4. Hamuru 4 bezeye ayırın. 5. Bir parçasını unlu zeminde merdane ile yarım cm kalınlığında açın. 6. Hamuru uzunlamasına 5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. 7. Şeritleri de 7-8 cm boyunda verev kesip küçük parçalar elde edin. 8. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. 9. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

    Mafiş hamur tatlısı nasıl yapılır?

    Mafiş hamur tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 2 adet yumurta - 1 çay kaşığı ucu tuz - 4 su bardağı un - 1 su bardağı su - 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) - 3 su bardağı toz şeker - 3.5 su bardağı su (şerbet için) - 1 yemek kaşığı tarçın - ¼ limon Yapılışı: 1. Yumurta, su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. 2. Unu azar azar ekleyip pütürsüz kıvama gelene kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. 4. Hamuru 2 adet bezeye ayırın. 5. Bezeleri tek tek un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile yufkadan ince açın. 6. Hamuru 2 cm kalın şeritlere kesin ve 10-15 cm uzunluğunda kesip katlayıp fiyonk şekli verin. 7. Fiyonk şekilli hamurları un serpilmiş tepsiye sıralayın. 8. Sıvı yağı tavada kızdırın ve hamurları arkalı önlü kızartın. 9. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 10. Şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar kaynatın. 11. Tatlıları sıcak şerbetin içine atıp 10 dakika bekletin. 12. Kevgirle şurubun içinden alıp servis tabağına yerleştirin. 13. Servis yaparken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.

    Mafiş hamuruna ne kadar yağ konur?

    Mafiş hamuruna 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.

    Mafiş tatlısının püf noktası nedir?

    Mafiş tatlısının püf noktası, hamurların pembeleşene kadar kızartılmasıdır. Diğer önemli detaylar şunlardır: - Hamurun dinlendirilmesi: Hazırlanan hamur, 15 dakika dinlendirilmeli ve üzerine nemli bir bez serilmelidir. - Un miktarı: Hamurun kıvamı için un, azar azar eklenmeli ve kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.

    Mafiş tatlısı hangi yöreye ait?

    Mafiş tatlısı, Balıkesir yöresine aittir.