Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mafiş hamur tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 adet yumurta 2
- 1 çay kaşığı ucu tuz 2
- 4 su bardağı un 2
- 1 su bardağı su 2
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 2
- 3 su bardağı toz şeker 3
- 3.5 su bardağı su (şerbet için) 2
- 1 yemek kaşığı tarçın 3
- ¼ limon 3
Yapılışı:
- Yumurta, su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın 2.
- Unu azar azar ekleyip pütürsüz kıvama gelene kadar yoğurun 2.
- Hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin 2.
- Hamuru 2 adet bezeye ayırın 2.
- Bezeleri tek tek un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile yufkadan ince açın 2.
- Hamuru 2 cm kalın şeritlere kesin ve 10-15 cm uzunluğunda kesip katlayıp fiyonk şekli verin 2.
- Fiyonk şekilli hamurları un serpilmiş tepsiye sıralayın 2.
- Sıvı yağı tavada kızdırın ve hamurları arkalı önlü kızartın 2.
- Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin 2.
- Şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar kaynatın 2.
- Tatlıları sıcak şerbetin içine atıp 10 dakika bekletin 2.
- Kevgirle şurubun içinden alıp servis tabağına yerleştirin 2.
- Servis yaparken üzerine toz şeker serpebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: