Portakal soslu kek yapımında şu malzemeler kullanılır: Kek için: - 3 adet yumurta; - 1 su bardağı toz şeker; - 1 su bardağı sıvı yağ; - 1 su bardağı süt; - 2 adet portakal (suyu ve rendelenmiş kabuğu); - 2,5 su bardağı un; - 1 paket kabartma tozu; - 1 paket vanilin; - Bir tutam tuz. Sos için: - 1 su bardağı portakal suyu; - 1 yemek kaşığı şeker; - 1 yemek kaşığı nişasta. Hazırlanışı: 1. Şeker, sıvı yağ, süt, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu karıştırıp kuru malzemeleri ekleyin. 2. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. 3. Sos malzemelerini bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın ve koyulaşınca ocaktan alın. 4. Fırından çıkan kekin üzerine sosu döküp servis edin.