Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 9 adet lavaş ekmek 1;
- 350 gr yağlı kıyma 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 yemek kaşığı karışık salça 1;
- 3-4 adet sivri biber 1;
- 3-4 diş sarımsak 1;
- 1 avuç maydanoz 1;
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz, karabiber, pul biber, kekik 1.
Hazırlanışı:
- Soğanı, sarımsağı rendeleyin, biberleri ve maydanozu ince ince kıyın 1.
- Tüm malzemeleri derin bir kaseye koyup elinizle yoğurun 1.
- Harçtan avcunuzun içine alıp parmaklarınızla lavaşa yayın 1.
- Yanmaz tavaya lavaşı yerleştirip kapağını kapatın 1.
- Orta ocakta kısık ateşte kapağı kapalı vaziyette kıymalı harcın pişmesini bekleyin 1.
- Çıtır çıtır olan lahmacunları alıp servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: