Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahananın dağılmadan haşlanmasının nedeni, lahana yapraklarının fazla haşlanmamasıdır 24. Lahanalar, yapraklar yumuşayana kadar haşlanmalı, ancak çok yumuşak hale gelmemelidir; çünkü çok yumuşak yapraklar sarmaların dağılmasına neden olabilir 24.
Ayrıca, sarmaların dağılmaması için şu püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Tencere seçimi: Sarmalar, geniş ve düz tabanlı bir tencerede pişirilmelidir 2.
- Dizim şekli: Sarmalar tencereye yerleştirilirken, yaprakların kenarları birbirine yapıştırılmalıdır 2.
- Pişirme sıvısı: Suyun, sarmaların üzerini hafifçe örtecek kadar olması ve pişirme sırasında yeterince su eklenmesi önemlidir 24.
- Dinlendirme: Pişirdikten sonra sarmaların bir süre dinlendirilmesi, daha iyi tutunmalarını sağlar 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: