Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahanalı ezme tarifi:
Malzemeler:
- 150 gram beyaz lahana 2;
- 150 gram kıyılmış kuru soğan 2;
- 100 gram doğranmış mantar 2;
- 6 gram kıyılmış sarımsak 2;
- 24 gram zeytinyağı 2;
- yeteri kadar tuz 2;
- 60 gram yoğurt 2;
- 7 gram labne peyniri 2;
- süslemek için çörek otu ve zeytinyağı 2.
Hazırlanışı:
- Lahanayı, soğanı, mantarı, sarımsak ve yağı tavaya alıp soteleyin 2.
- 1 parmak su ekleyip, suyunu çekip sebzeler yumuşayana kadar pişirin ve soğutun, tuzunu serpin 2.
- 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı labne peyniri ekleyip blendırdan geçirin 2.
- Tabağa alıp, çörek otu ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edin 2.
Cevizli kırmızı lahana mezesi tarifi:
Malzemeler:
- 6 yemek kaşığı Sütaş Süzme Yoğurt (180 gram) 1;
- 1 adet kırmızı lahana (orta boy, kıyılmış) 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1;
- 1/2 su bardağı ceviz içi (doğranmış) 1.
Hazırlanışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: