Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lahananın en çabuk nasıl fermente olacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, lahananın fermente edilmesi için şu adımlar izlenebilir:
- Lahananın hazırlanması 23. Lahananın dış yaprakları çıkarılır ve iyice yıkanır 2. Lahananın alt kısmı kesilerek düzleştirilir ve ortadan ikiye bölünür 2. Beyaz görünen ortadaki sert kısmı çıkarılır 2.
- Tuzlama 23. Lahana tuzlanır ve 3-4 kaşık tuzla iyice ovulur 2.
- Kavanoza yerleştirme 24. Lahana, bir kavanoza bastırarak yerleştirilir 24.
- Sıvının eklenmesi 24. Bir su bardağı doğal fermente elma sirkesi, bir su bardağı içme suyu, bir yemek kaşığı bal ve iki yemek kaşığı deniz tuzu (işlenmiş tuz kullanılacaksa tuz miktarı yarıya indirilmelidir) karıştırılarak lahananın üzerine dökülür 2.
- Fermantasyon 24. Kavanoz, serin ve karanlık bir ortamda iki gün bekletilir 2.
Fermantasyon işlemi bittikten sonra turşu, buzdolabında saklanabilir 4.
Evde gıda üretimi sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve gerekli durumlarda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: