Buradasın
Kuzu ciger en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu ciğeri en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 800 g kuzu ciğeri (zarı alınmış ve kuşbaşı doğranmış) 1
- 100 g kuzu kuyruk yağı (kuşbaşı doğranmış) 1
- 30 g tuz 1
- 30 g kimyon 1
- 30 g toz biber 1
- 1 adet biber 1
- 1 adet domates 1
- 2 adet soğan (halka doğranmış) 1
Yapılışı:
- Kuzu ciğeri ve kuyruk yağını bir kaba alarak baharatla harmanlayın 1.
- 2 ciğer, 1 kuyruk yağı olacak şekilde şişlere dizin 1.
- Kömür ateşinde 3,5 dakika pişirin 1.
- Biber ve domatesi kömür ateşinde közleyin 1.
- Soğanı tuz, karabiber ve kimyonla harmanlayın 1.
- Servis tabağına lavaş ekmeğini koyun ve üzerine pişen ciğeri yerleştirdikten sonra közlenmiş biber ve domatesle birlikte soğan eşliğinde servis edin 1.
Ayrıca, kuzu ciğerini sote olarak da pişirebilirsiniz:
Malzemeler:
- 750 gr. kuzu ciğeri 2
- 15 tane arpacık soğan 2
- 2 adet orta boy patates 2
- Zeytinyağı, çok az kuyruk yağı 2
- Kekik, tuz 2
Yapılışı:
- Kuzu ciğerini doğrayın ve soğuk suyla yıkayın 2.
- Süzülmeye bırakın 2.
- Soğanları soyun 2.
- Zeytinyağı ve kuyruk yağıyla beraber soteleyin 2.
- Ciğerleri soğanların üzerine ekleyip, tuzunu ve kekiği atıp harlı ateşte 5 dakika kadar pişirin 2.
- Patatesleri soyup ciğerlerin büyüklüğünde doğrayıp kızartın 2.
- Ciğerlerin içine ekleyip karıştırın 2.
- Bekletmeden servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: