Kuzu ciğeri en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir: Kuzu ciğer kavurma. Zarı temizlenen ve küp küp doğranan kuzu ciğeri, soğuk su ile tavaya alınır. Suyu çekene kadar orta ateşte kavrulur. Yemeklik doğranmış kapya biber, soğan ve yeşil biber eklenir. Tereyağı ve sıvı yağ ilave edilip sotelemeye devam edilir. Baharatları eklenir ve tüm malzemeler yumuşayana kadar sotelenir. Üzerine kıyılmış maydanoz eklenip 1-2 dakika daha sotelenir ve ocaktan alınır. Kızarmış kuzu ciğeri. Ayıklanıp kuşbaşı doğranan kuzu ciğeri, un, tuz, karabiber ve kimyon karışımına bulanıp fazla un silkelenir. Bol sıvı yağ ile geniş bir tavada, her bir tarafı 2-3 dakika kızartılır. Kızaran ciğer, kağıt havlu serili tabağa alınıp fazla yağı süzdürülür. Kuzu ciğeri pişirirken, ciğeri çok uzun pişirmemek ve fazla piştiğinde lastik gibi bir kıvam alacağını göz önünde bulundurmak gerekir. Ayrıca, kuzu ciğeri pişirirken kullanılan baharat çeşitlerini ve miktarlarını kendi damak zevkine göre ayarlamak mümkündür.