• Buradasın

    Kuzu ciger sote içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuzu ciğer sote içine aşağıdaki malzemeler konur:
    • Ciğer: 250 gr kuzu ciğeri 1.
    • Soğan: 1 adet 13.
    • Sarımsak: 2-3 diş 1.
    • Biber: 1 adet kapya biber ve 3-4 adet yeşil biber 12.
    • Domates: 1 adet büyük domates 1.
    • Sıvı yağ: 3-4 yemek kaşığı 1.
    • Baharatlar: Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik, biberiye gibi baharatlar 3.
    Ayrıca, kabak veya havuç gibi sebzeler de eklenebilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuzu ciğer sote nasıl yapılır?

    Kuzu ciğer sote yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram kuzu ciğeri; 1 orta boy soğan; 4 adet yeşil biber; 2 adet domates; 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı biber salçası; Tuz, karabiber, pul biber, kekik. Yapılışı: 1. Küp küp doğranmış ciğerleri yıkayıp küçük bir tencerede on dakika haşlayın. 2. Sıvı yağı tavaya alıp incecik doğradığınız soğan ve biberleri rengi dönünceye kadar kavurun. 3. Haşlanmış ve suyu süzdürülmüş ciğerleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 4. Üzerine domates, baharatlar, tuz ve yarım çay bardağı sıcak suyla açtığınız salçayı ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Püf noktası: Ciğerlerin daha yumuşak olması için tavaya attıktan sonraki ilk 10 dakika kapağını açmadan pişirin. Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

    Kuzu ciger en güzel nasıl pişirilir?

    Kuzu ciğeri en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir: Kuzu ciğer kavurma. Zarı temizlenen ve küp küp doğranan kuzu ciğeri, soğuk su ile tavaya alınır. Suyu çekene kadar orta ateşte kavrulur. Yemeklik doğranmış kapya biber, soğan ve yeşil biber eklenir. Tereyağı ve sıvı yağ ilave edilip sotelemeye devam edilir. Baharatları eklenir ve tüm malzemeler yumuşayana kadar sotelenir. Üzerine kıyılmış maydanoz eklenip 1-2 dakika daha sotelenir ve ocaktan alınır. Kızarmış kuzu ciğeri. Ayıklanıp kuşbaşı doğranan kuzu ciğeri, un, tuz, karabiber ve kimyon karışımına bulanıp fazla un silkelenir. Bol sıvı yağ ile geniş bir tavada, her bir tarafı 2-3 dakika kızartılır. Kızaran ciğer, kağıt havlu serili tabağa alınıp fazla yağı süzdürülür. Kuzu ciğeri pişirirken, ciğeri çok uzun pişirmemek ve fazla piştiğinde lastik gibi bir kıvam alacağını göz önünde bulundurmak gerekir. Ayrıca, kuzu ciğeri pişirirken kullanılan baharat çeşitlerini ve miktarlarını kendi damak zevkine göre ayarlamak mümkündür.