Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu etini en lezzetli şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
- Düdüklü Tencerede Kuzu Pirzola: Kuzu pirzolaları yıkayıp kuruladıktan sonra, bir düdüklü tencerede zeytinyağında doğranmış soğan ve sarımsakla kavurun 1. Ardından havucu ekleyip birkaç dakika daha soteleyin ve su, et suyu, tuz, karabiber, kekik ve pul biber ekleyerek pişirin 1.
- Kuzu Kavurma: Kuzu etini kuşbaşı doğrayıp, büyük bir tencerede zeytinyağında ince doğranmış soğan ve sarımsakla pembeleşene kadar kavurun 2. Ardından yeşil biber ve kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin 2.
- Izgarada Kuzu Küşleme: Kuzu küşlemeyi tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırıp, önceden ısıtılmış ızgarada her iki tarafını da 3-4 dakika pişirin 5. Pişirme işlemi bittikten sonra eti 5 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: