Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kurutulmuş jelibon yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Hazırlığı: 4 adet portakal kabuğu, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı su, tuz ve limon tuzu gereklidir 1.
- Portakal Kabuklarının Hazırlanması: Portakal kabuklarını şeritler halinde kesip buz dolabı poşetine koyun ve 1 gece buzlukta bekletin 1. Ertesi gün 1 tatlı kaşığı tuz ile 10 dk kaynatın ve süzüp soğuk suya atın 1. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın 1.
- Kaynatma İşlemi: Son olarak portakal suyu, su ve şekerle birlikte kabukları kaynatın 1. Suyu az kalınca biraz limon tuzu veya limon suyu ekleyip suyu tamamen bitene kadar kaynatmaya devam edin 1.
- Şekillendirme: Yağılı kağıt üzerine kabukları birbirine yapışmayacak şekilde dizin 1.
- Son İşlem: Yiyeceğiniz zaman toz şekere bulayıp veya çikolata sosla tüketebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: