Kuru yufka hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 2 kg un; yarım çay bardağı zeytinyağı; 2 tatlı kaşığı tuz; aldığı kadar su. Yapılışı: 1. Unu yoğurma kabına koyun, tuz ve zeytinyağını ekleyin. 2. Yavaş yavaş su ekleyerek poğaça hamurundan bir tık daha sert bir hamur yoğurun. 3. Hamuru 20 dakika dinlendirin ve tekrar yoğurun. 4. Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün ve üstü örtülü şekilde yarım saat dinlendirin. 5. Dinlenen hamurdan mandalinadan biraz daha küçük bezeler alın. 6. Bolca unladığınız bezeleri bir tepsiye dizin. 7. Bezeyi açma tezgahına alıp unlayın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Bu aşamadan sonra yufkalar sacda veya tavada pişirilip kurutulabilir. Kuru yufka hamurunun yapımında kullanılan malzemeler ve adımlar, farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.