Kuru soğanla en güzel turşu yapımı için kuru soğanlı karışık turşu tarifi önerilebilir. Bu tarif için gerekli malzemeler: 2 kilo acur; 1 kilo bebek salatalık; 5-6 kuru soğan; yarım kilo kıl biber; 4-5 minik kelek; 1 domates; 1 büyük baş sarımsak; 7-8 yemek kaşığı kaya tuzu; 1 yemek kaşığı iri limon tuzu; 1 çay bardağı üzüm sirkesi; 1 çay bardağı elma sirkesi; 5 kiloluk turşu bidonu; 3 litre içme suyu. Yapılışı: 1. Malzemeler yıkanır. 2. Acur, salatalık, biber ve kelek iğne ile birer defa delinir. 3. Soyulan sarımsakların yarısı bidonun dibine yerleştirilir. 4. Malzemeler bidonda boşluk kalmayacak şekilde dizilir. 5. Soyulan kuru soğanlar 4’e bölünerek aralara veya en üst kata yerleştirilir. 6. Kalan sarımsaklar aralara konur ve 1 domates sıkılıp yerleştirilir. 7. Bir kapta su, tuz, limon tuzu ve sirkeler karıştırılıp eriyene kadar bidona dökülür. 8. Bidon sıkıca kapatılıp serin ve güneş görmeyen bir yerde 15 gün bekletilir. Ayrıca, kırmızı soğan turşusu da kuru soğanla yapılan turşular arasında değerlendirilebilir. Turşuları güneş almayan, kuru ve serin bir yerde saklamak önerilir.