Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru soğana elma sirkesi veya beyaz sirke eklenebilir 2.
Soğan sirkesi de yapılabilir; bunun için gerekli malzemeler:
- 3-4 adet büyük boy soğan 2;
- 1 litre su 2;
- 2 yemek kaşığı tuz 2;
- 1 yemek kaşığı şeker 2;
- 1 su bardağı elma veya beyaz sirke 2;
- İsteğe bağlı olarak baharatlar (karabiber, defne yaprağı, sarımsak) 2.
Yapılışı:
- Soğanlar yıkanır ve doğranır 2.
- Doğranmış soğanlar bir cam kavanoza yerleştirilir 2.
- Üzerine tuz, şeker ve sirke eklenir, ardından su ilave edilir ve karıştırılır 2.
- Kavanozun ağzı bir bezle kapatılır ve karanlık bir yerde 1-2 hafta bekletilir 2.
- Fermantasyon süresi sonunda soğanlar süzülerek sıvı başka bir cam şişeye aktarılır 2.
Ayrıca, balzamik sirke de kullanılabilir; bu, soğana karamelize bir ekşilik katar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: