Kuru soğandan en güzel turşuyu yapmak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz: Malzemeler: - 2 adet mor soğan - 1 çay bardağı üzüm sirkesi - 1 çay kaşığı limon tuzu - 1 yemek kaşığı kaya tuzu - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı hardal tohumu - 1 dal taze biberiye - Kaynar su Yapılışı: 1. Soğanları yarım ay şeklinde dilimleyin. 2. Kavanoza bu dilimleri yerleştirin. 3. Üzerine sirke, şeker, tuz, hardal tohumu ve biberiyeyi ekleyin. 4. Kavanozu tamamen dolduracak kadar kaynar su ilave edin. 5. Kavanozu temiz ve yeni bir kapakla sıkıca kapatın, sonra ters çevirerek oda sıcaklığında bir gün bekletin. 6. Bu sürenin sonunda soğan turşusu servise hazır. Turşuyu buzdolabında saklamanız önerilir.