Lokanta usulü soğan salatası hazırlamak için gerekli malzemeler: 3 adet kuru soğan; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 çay kaşığı kırmızı toz biber; 1 çay kaşığı pulbiber ya da isot; 1 çay kaşığı sumak; 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı: 1. Kuru soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. 2. Her bir yarım kuru soğanı 3'e bölün. 3. Tencereye sıvı yağı ve kuru soğanları alıp kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirmeye bırakın. 4. Ara ara kaşıkla karıştırın, dibi tutmasın. 5. 10 dakika sonra baharatları ve tuzunu ekleyin. 6. Çatal yardımıyla çatalların üzerine bastırın, bu şekilde soğanlar yapraklarına ayrılsın. 7. Soğanlar yumuşayınca ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın. 8. İster soğuk ister sıcak meze olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.