Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru kayısı tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım kg kuru kayısı 1;
- 2 su bardağı toz şeker 1;
- 5 su bardağı su 1;
- 1 su bardağı ceviz içi 1;
- süslemek için: dövülmüş antep fıstığı ve kuru üzüm 1.
Yapılışı:
- Yıkanmış kayısıları toz şeker ve su ile kaynatın 1. İyice yumuşayınca suyunu süzün ve suyunu bir kenarda saklayın 1.
- Kayısıları enlemesine ikiye kesin 1. Servis tabağına yuvarlak şekilde bir sıra dizin 1. Üzerine biraz ceviz içi serpin 1. Tekrar üzerini kayısıyla kapatın 1. Kayısı ve ceviz içi bitene kadar, kat kat görünecek biçimde bu işlemi tekrarlayın 1.
- Kenara aldığınız kayısı suyunu tekrar bir taşım kaynatın 1. Kayısıların üzerine gezdirin 1.
- Antep fıstığı ve kuru üzümle süsleyip servis yapın 1.
Alternatif bir kuru kayısı tatlısı tarifi:
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: