Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru kayısı tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 15 adet kuru kayısı 1;
- yarım su bardağı toz şeker 1;
- bir çay kaşığı limon suyu 1;
- 15 adet ceviz içi (ortadan ikiye bölünmüş şekilde) 1;
- süslemek için üç yemek kaşığı toz Antep fıstığı 1.
Yapılışı:
- Kayısıları yıkayın ve üstüne çıkacak kadar su doldurup, mümkünse bir gece değilse en az 3 saat bu şekilde suda bekletin 1.
- Beklettiğiniz suyla beraber kayısıları bir tencereye alın, toz şekeri ekleyin ve ara ara karıştırarak kayısılar yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika pişirin 1.
- Pişince limon suyunu ekleyin, ocaktan alıp soğuması için bir kenara alın 1.
- Kayısılar soğuyunca şerbetten çıkartın ve içlerine birer yarım ceviz koyun 1.
- Toz Antep fıstığına batırdıktan sonra bir servis tabağına dizin ve servis edin 1.
Ayrıca, benzer bir tarif için nefisyemektarifleri.com sitesi ziyaret edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: