Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru kayısıya şekerli şerbet dökülür 1.
Kuru Kayısı Kompostosu Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram kuru kayısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 2 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın 1
Yapılışı:
- Kuru kayısıları yıkayın ve tencereye alın 2.
- Üzerine toz şekeri ekleyin ve ara ara karıştırarak kayısılar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15 dakika) 2.
- Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve ocaktan alıp soğuması için bir kenara alın 2.
- Kayısılar soğuyunca şerbetten çıkartın ve içlerine birer yarım ceviz koyun 2.
- Toz antep fıstığına batırdıktan sonra servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: