Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru kayısıya dökülen şerbet, kuru kayısı tatlısı için şu şekildedir:
- Malzemeler: 25 adet kuru kayısı, 1 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, ceviz, kaymak ve Antep fıstığı (üzeri için) 1.
- Hazırlanışı:
- Kuru kayısıların üzerine sıcak su ilave edilip 10 dakika bekletilir 1.
- Tencereye toz şeker alınıp üzerine su eklenerek şeker eriyene kadar karıştırılır 1.
- Kayısılar eklenip 15-20 dakika kaynatılır 1.
- Kayısılar şerbeti çektikten sonra ocak kapatılır ve ılıması beklenir 1.
- Kayısıların arasına ceviz yerleştirilir 1.
- Kalan şerbet, kayısıların üzerine kaşık yardımıyla gezdirilir 1.
- Tatlı, kaymak ve toz Antep fıstığı ile süslenerek servis edilir 1.
Ayrıca, kuru kayısı ile yapılan bir diğer tatlı olan kuru kayısı kompostosu için ise şu şerbet kullanılır:
- Malzemeler: 500 gram kuru kayısı, 1 su bardağı toz şeker, 6 su bardağı su, 2 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın 2.
- Hazırlanışı:
- Kuru kayısılar yıkanır ve tencereye alınır 2.
- Üzerine şeker ve su ilave edilip karıştırılır 2.
- Karanfil ve çubuk tarçın eklenip kısık ateşte kaynamaya bırakılır 2.
- Kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir 2.
- Çubuk tarçın ve karanfiller alınır 2.
- Oda ısısında ılınan komposto buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: