• Buradasın

    Kayısılı tatlı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A sunlit Turkish kitchen counter displays golden dried apricots stuffed with almonds, drizzled with syrup and sprinkled with sesame seeds, alongside a creamy apricot dessert in glass bowls topped with whipped cream.
    Kayısılı tatlı yapmak için iki farklı tarif:
    1. 5 Malzemeli Süper Kayısılı Tatlı:
      • Malzemeler: yarım kilo kayısı, 1 su bardağı toz şeker, 400 gram labne peyniri, 4 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 poşet toz kremşanti, 14 adet kedidili bisküvi 1.
      • Yapılışı:
        • Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın, üzerine toz şeker döküp orta ateşte yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirin 1.
        • Blenderle ezip beş dakika daha pişirin, ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
        • Bir kabın içinde labne peyniri, pudra şekeri ve toz kremşantiyi mikserle çırpın 1.
        • Kayısı püresinden üç kaşık alıp bir çay bardağı suda karıştırarak şerbet yapın 1.
        • Kedidili bisküvileri bu şerbette ıslatın ve borcama yerleştirin 1.
        • Üzerine kremayı yayın, ardından kayısı püresini dökün ve buzdolabında soğutun 1.
    2. Kayısılı Yaz Tatlısı:
      • Malzemeler: 250 gram kayısı, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı limon suyu, 1,5 su bardağı su, 150 gram labne peyniri, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, 1 paket vanilya 2.
      • Yapılışı:
        • Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın ve tencereye alın 2.
        • Üzerine toz şeker ve su ilave edip orta ateşte pişirin 2.
        • Kıvam almaya başladığında limon ekleyin, ocaktan alıp el blenderı ile ezin 2.
        • Birkaç dakika daha ocakta kıvam alması için pişirin 2.
        • Bir kabın içinde krem şanti ve soğuk sütü çırpıp, içine labne peyniri ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın 2.
        • Servis kaselerinin tabanına kayısı püresinden birkaç kaşık alıp üzerine krem şantili harçtan ilave edin 2.
        • Buzdolabında bir saat soğutup süsleyerek servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuru kayısı tatlısı nasıl yapılır?

    Kuru kayısı tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 15 adet kuru kayısı; yarım su bardağı toz şeker; bir çay kaşığı limon suyu; 15 adet ceviz içi (ortadan ikiye bölünmüş şekilde); süslemek için üç yemek kaşığı toz Antep fıstığı. Yapılışı: 1. Kayısıları yıkayın ve üstüne çıkacak kadar su doldurup, mümkünse bir gece değilse en az 3 saat bu şekilde suda bekletin. 2. Beklettiğiniz suyla beraber kayısıları bir tencereye alın, toz şekeri ekleyin ve ara ara karıştırarak kayısılar yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika pişirin. 3. Pişince limon suyunu ekleyin, ocaktan alıp soğuması için bir kenara alın. 4. Kayısılar soğuyunca şerbetten çıkartın ve içlerine birer yarım ceviz koyun. 5. Toz Antep fıstığına batırdıktan sonra bir servis tabağına dizin ve servis edin. Ayrıca, benzer bir tarif için nefisyemektarifleri.com sitesi ziyaret edilebilir.

    Kuru Kayısı Tatlısı kaç dakikada pişer?

    Kuru kayısı tatlısı, yaklaşık 15-25 dakika arasında pişer. 15 dakika: Kayısıların yumuşaması için bekletilen suyun içinde kayısıların pişirilmesi. 25-30 dakika: Kayısıların şerbeti çekmesi için kısık ateşte pişirilmesi. Pişirme süresi, kullanılan kayısıların türüne ve tencerenin ısısına göre değişiklik gösterebilir.

    Kayısı ile hangi tatlılar yapılır?

    Kayısı ile yapılabilecek bazı tatlılar şunlardır: Kayısılı tart. Kayısı crumble. Kayısı tatlısı. Kayısılı kek. Kayısılı dondurma. Kayısılı ve peynirli graten. Kayısılı mini cheesecake. Kayısılı muhallebi. Kayısı reçeli. Kayısılı irmik tatlısı. Ayrıca, kuru kayısı kullanılarak sağlıklı kurabiyeler, granola barlar, yulaf lapası, enerji topları gibi atıştırmalıklar da yapılabilir.

    En kolay tatlı tarifi nedir?

    En kolay tatlı tariflerinden bazıları şunlardır: Kaymakpare. Bulut tatlısı. Muzlu magnolia. Fırınsız mozaik pasta. Hindistan cevizli truff. Tatlı tarifleri ve yapılışları, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Kayısı lokumu nasıl yapılır?

    Kayısı lokumu yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Hafif ve lezzetli kayısı lokumu tarifi: - Malzemeler: 10 adet kuru kayısı, 1 çay bardağı ceviz, Hindistan cevizi. - Hazırlanışı: 1. Kayısıları yarım saat sıcak suda bekletin. 2. Yumuşayan kayısıları ve cevizi rondoda çekin. 3. Yağlı kağıt üzerine döküp rulo şekli verin. 4. Dilim dilim keserek Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın. 5. Buzdolabında muhafaza edin. 2. Kayısılı lokum kurabiye tarifi: - Malzemeler: 1 adet yumurta akı, 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 200 gr toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 500 gr buğday unu, içi için şekerpare kayısı, iri doğranmış ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı esmer şeker. - Hazırlanışı: 1. Tereyağı, toz şeker ve yumurta akını harmanlayın. 2. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve hamuru yoğurun. 3. Hamuru 10 dakika dinlendirin. 4. Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. 5. Ceviz içi, tarçın ve esmer şekeri harmanlayıp kayısıların ortasını doldurun. 6. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve içine doldurulmuş kayısıları yerleştirin. 7. 170 derece fırında 25-30 dakika pembeleşinceye kadar pişirin. 8. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edin.

    Kayısıdan pestil yapmak için hangi kayısı kullanılır?

    Kayısıdan pestil yapmak için olgun ve yumuşak kayısılar kullanılır. Kayısı pestili yapımında genellikle şu malzemeler kullanılır: 2 kilogram kayısı; 4 su bardağı su; Yarım su bardağı toz şeker; 1,5-2 yemek kaşığı nişasta; Arzuya göre ceviz içi. Kayısıların çok tatlı veya ekşi olmaması, doğanın sunduğu haliyle kullanılması önerilir.

    Kayısı reçeli nasıl yapılır püf noktaları?

    Kayısı reçeli yapımı ve püf noktaları: Malzemeler: - 1 kg kayısı - 3 su bardağı toz şeker - 1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe bağlı) - Yarım limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu Yapılışı: 1. Kayısıları yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. 2. Kayısıları tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün ve tencerenin kapağını kapatıp 5-6 saat veya gece boyunca bekletin. 3. Kayısılar suyunu saldıktan sonra ocağa alarak orta ateşte karıştırarak pişirin. 4. Reçel kaynamaya başladığında içine limon suyu veya limon tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. 5. Reçeli çok uzun süre pişirmeyin, aksi takdirde ekşimeler olabilir. 6. Ocaktan aldıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek karıştırın. 7. İlk sıcaklığı geçtikten sonra sterilize edilmiş cam kavanozlara aktarın ve kapağını sıkıca kapatın. 8. Kavanozları ters çevirerek oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. 9. Soğuyan reçeli serin ve kuru bir yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.