Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayısılı tatlı yapımı için iki farklı tarif önerilebilir:
- Kayısı Tatlısı Tarifi 1:
- Malzemeler: 1 kg kuru kayısı, 400 gr şeker, 2 çorba kaşığı susam, 200 gr badem içi veya ceviz, 2 litre su, yarım limon suyu, kaymak 1.
- Yapılışı: Kuru kayısıları yıkayıp tencereye alın, suyu, şekeri ve kayısıları ekleyerek kaynatın 1. Kayısılar yumuşadığında tencereden çıkarıp süzün ve soğumaya bırakın 1. Bıçakla kayısıların içlerini açarak badem veya ceviz doldurun 1. Kayısıları bir tepsiye dizin ve orta ateşte kaynatın 1. Kayısıları pişirdiğiniz şurubu kayısıların üzerine gezdirin, soğuduğunda susam serperek ve kaymak ekleyerek servis yapın 1.
- Kayısılı Yaz Tatlısı Tarifi 2:
- Malzemeler: 250 gram kayısı, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı limon suyu, 1,5 su bardağı su, 150 gram labne peyniri, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk süt, 1 paket vanilya 2.
- Yapılışı: Kayısıları iyice yıkayın ve çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın 2. Bir tencerenin içine aktararak üzerine toz şeker ve su ilave edin ve orta ateşte pişirin 2. Kıvam almaya başladığında limon ilave edin ve ocaktan alın 2. El blenderı yardımıyla ezin ve birkaç dakika daha ocakta kıvam alması için pişirin 2. Bir kabın içine krem şanti ve soğuk sütü alarak çırpın 2. Labne peynirini bir tülbentin içerisine alıp fazla suyunu süzdürün 2. Çırpılmış krem şantinin içine labne peyniri ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın 2. Servis kaselerinizin tabanına kayısı püresinden birkaç kaşık alın, üzerine krem şantili harçtan ilave edin 2. Buzdolabında 1 saat soğuttuktan sonra süsleyerek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: