Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru kayısıyı yumuşatmak için birkaç yöntem kullanılabilir:
- Suda bekletme: Kayısıları bir kaba yerleştirip üzerine sıcak (kaynar değil) su dökün 13. 30-60 dakika beklettikten sonra süzün 1.
- Kaynar su: Kayısıları kaynar suya koyup 10-15 dakika beklettikten sonra sudan çıkarın 13.
- Buharda yumuşatma: Kayısıları bir buhar sepetine yerleştirip tencerede kaynayan suyun buharıyla 10-15 dakika yumuşamasını sağlayın 13.
- Fırında yumuşatma: Fırını 100°C'ye ısıtıp kayısıları fırın tepsisine yerleştirerek 20-30 dakika bekletin 1.
- Sıcak süt: Kayısıları ılımlı sıcaklıkta bir sütün içinde 10-15 dakika beklettikten sonra süzün 3.
- Meyve suyu: Kayısıları meyve suyunda birkaç saat veya gece boyunca bekletebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: