Gerçek Kürt böreği hamuru açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Malzemeler: 4,5 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 250 gram tere yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı zeytin yağ, bir çimdik tuz. 2. Hamur Yoğurma: Geniş bir yoğurma kabında unun ortasını açıp yoğurt, yumurta ve zeytin yağı dökün. 3. Bezelere Ayırma: Hazır olan hamuru elinizin içinde yuvarlayarak beze halinde 20 parçaya bölün ve üzerine nemli bir bez koyarak yarım saat dinlendirin. 4. Yufka Açma: Her bir bezeyi ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde açarak yufka haline getirin. 5. Pişirme: Tepsinin dibine ve aralarına yumuşatılmış tereyağı sürerek yufkaları üst üste fırın tepsisine döşeyin ve en üst yufkayı da yağladıktan sonra böreği dilimleyerek 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.