Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek Kürt böreği hamurunun nasıl açıldığına dair adımlar:
- Hamur Hazırlama:
- Hamur Açma ve Katlama:
- Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın (toplam 16 adet) 4.
- İki hamuru alt alta koyun, arasına ince bir kat tuzsuz ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı sürün 4.
- Bu şekilde 16 hamuru 8 çift halinde hazırlayın 4.
- Yağlanmış derin bir tepsiye bu 8 çift hamuru üst üste yerleştirin ve her katın üzerine sıvı yağ sürün 4.
- Üzerini streç film veya poşetle kapatıp 30 dakika dinlendirin 4.
- Hamur Açma ve Pişirme:
- Tezgahı yağlayın 4.
- Dinlenen hamurları dörder kat halinde alıp açın (yeriniz küçükse ikişer kat açabilirsiniz) 4.
- Hamuru yavaşça çekiştirerek incecik açın ve katlayıp tepsiye yerleştirin 4.
- Tüm hamurları aynı şekilde açıp üst üste yerleştirin, elinizle düzleştirip üzerine sıvı yağ sürün 4.
- 160 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin 4.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: