Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek Kürt böreği hamuru açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemeler: 4,5 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 250 gram tere yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı zeytin yağ, bir çimdik tuz 1.
- Hamur Yoğurma: Geniş bir yoğurma kabında unun ortasını açıp yoğurt, yumurta ve zeytin yağı dökün 1. Unun üzerine kabartma tozu ve tuzu serpin 1. Ardından hamuru en az 10 dakika yoğurun 1.
- Bezelere Ayırma: Hazır olan hamuru elinizin içinde yuvarlayarak beze halinde 20 parçaya bölün ve üzerine nemli bir bez koyarak yarım saat dinlendirin 1.
- Yufka Açma: Her bir bezeyi ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde açarak yufka haline getirin 12.
- Pişirme: Tepsinin dibine ve aralarına yumuşatılmış tereyağı sürerek yufkaları üst üste fırın tepsisine döşeyin ve en üst yufkayı da yağladıktan sonra böreği dilimleyerek 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: