Künefe tarifi için gerekli malzemeler: 300 gram tel kadayıf; 150 gram tereyağı; 200 gram dil peyniri; 2 su bardağı şeker; 2 su bardağı su; 1 adet limon; 1 avuç antep fıstığı (bütün); 2 çorba kaşığı krema veya kaymak (%30 yağlı). Yapılışı: 1. Öncelikle şerbeti için şekeri suda eritin ve tarçın ilave ederek ocağa koyun. 2. Kaynamaya başlarken bir limonu altıya bölüp bir parçasını içine atın ve soğumaya bırakın. 3. Taze kadayıf yumağını el yardımıyla kırın. 4. Tereyağıyla tepsiyi yağlayın ve kalan tereyağını küçük parçalara bölerek kadayıfın üstüne koyun. 5. Kadayıfın yarısını eşit bir şekilde 4 tepsiye paylaştırın ve peyniri rendeleyip yayın. 6. Üstlerine kalan kadayıfı yayarak yarım saat buzdolabında bekletin. 7. Önceden ısıtılmış 270 derece fırında 15 dakika pişirin. 8. Tepsileri fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üstüne dökün. 9. En son olarak kendi tabaklarıyla üstlerine kaymak ve çekilmiş antepfıstığı koyarak servis edin. Künefe, sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülerek servis edilir.