Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefe tarifi için gerekli malzemeler:
- 300 gram tel kadayıf 1;
- 150 gram tereyağı 1;
- 200 gram dil peyniri 1;
- 2 su bardağı şeker 1;
- 2 su bardağı su 1;
- 1 adet limon 1;
- 1 avuç antep fıstığı (bütün) 1;
- 2 çorba kaşığı krema veya kaymak (%30 yağlı) 1.
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti için şekeri suda eritin ve tarçın ilave ederek ocağa koyun 1.
- Kaynamaya başlarken bir limonu altıya bölüp bir parçasını içine atın ve soğumaya bırakın 1.
- Taze kadayıf yumağını el yardımıyla kırın 1.
- Tereyağıyla tepsiyi yağlayın ve kalan tereyağını küçük parçalara bölerek kadayıfın üstüne koyun 1.
- Kadayıfın yarısını eşit bir şekilde 4 tepsiye paylaştırın ve peyniri rendeleyip yayın 1.
- Üstlerine kalan kadayıfı yayarak yarım saat buzdolabında bekletin 1.
- Önceden ısıtılmış 270 derece fırında 15 dakika pişirin 1.
- Tepsileri fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üstüne dökün 1.
- En son olarak kendi tabaklarıyla üstlerine kaymak ve çekilmiş antepfıstığı koyarak servis edin 1.
Künefe, sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülerek servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: