Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Küncülü helva yapımı için gerekli malzemeler:
- 250 gram un 1;
- 200 gram tereyağı 1;
- 200 gram toz şeker 1;
- 500 ml su 1;
- 1 paket vanilin 1;
- 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı) 1;
- Bir tutam tuz 1.
Yapılışı:
- Bir tencereye tereyağını koyup eritin 1.
- Yağ eridikten sonra, üzerine unu ekleyin ve kavurmaya başlayın 1.
- Unun rengi altın sarısı olana kadar kavurun 1.
- Ayrı bir kapta suyu ve toz şekeri karıştırarak şekerin erimesini sağlayın 1.
- Bu karışımı kavrulmuş una ekleyin 1.
- Karışımı sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin 1.
- Kıvam alana kadar karıştırmak önemlidir 1.
- Son olarak vanilini ve isteğe bağlı olarak ceviz içini ekleyin 1.
- Karışımı bir müddet daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın 1.
- Karışım hala sıcakken, yağladığınız bir tepsiye veya borcama dökün 1.
- Üzerini düzleştirip soğumaya bırakın 1.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz 1.
- İsteğe bağlı olarak, üzerini hindistan cevizi veya kakule ile süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: