Küncülü helva yapımı için gerekli malzemeler: 250 gram un; 200 gram tereyağı; 200 gram toz şeker; 500 ml su; 1 paket vanilin; 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı); Bir tutam tuz. Yapılışı: 1. Bir tencereye tereyağını koyup eritin. 2. Yağ eridikten sonra, üzerine unu ekleyin ve kavurmaya başlayın. 3. Unun rengi altın sarısı olana kadar kavurun. 4. Ayrı bir kapta suyu ve toz şekeri karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. 5. Bu karışımı kavrulmuş una ekleyin. 6. Karışımı sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. 7. Kıvam alana kadar karıştırmak önemlidir. 8. Son olarak vanilini ve isteğe bağlı olarak ceviz içini ekleyin. 9. Karışımı bir müddet daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın. 10. Karışım hala sıcakken, yağladığınız bir tepsiye veya borcama dökün. 11. Üzerini düzleştirip soğumaya bırakın. 12. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. 13. İsteğe bağlı olarak, üzerini hindistan cevizi veya kakule ile süsleyebilirsiniz.