• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Künçlü helvanın püf noktası nedir?

    • YemekTarifleri
    • Tatlilar
    • Helva

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown pan of *künçlü helva* being stirred slowly over a low flame, with a bowl of cooled syrup nearby and a fine-mesh sieve dusted with flour resting on a rustic wooden table.
    Künçlü helvanın püf noktaları şunlardır:
    • Şerbetin oda sıcaklığında olması 5. Şerbeti önceden hazırlayıp soğutmak, helvanın daha iyi kıvam almasını sağlar 5.
    • Unun topaklanmaması 5. Unu eleyerek kullanmak ve yağı tamamen eritmek, topaklanmayı önler 5.
    • Kavurma süresi 5. Unu kısık ateşte, altın sarısı bir renk alana kadar kavurmak önemlidir 5.
    • Karıştırma 5. Helvayı kavururken sürekli karıştırmak, homojen bir kıvam elde etmeye yardımcı olur 5.
    • Yağ miktarı 5. Ölçüden fazla yağ kullanmaktan kaçınılmalıdır, aksi takdirde helva yağ kusabilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. karaca.com
        1
      2. tgrthaber.com
        2
      3. lezzet.com.tr
        3
      4. olaymedya.com
        4
      5. milliyet.com.tr
        5
    • Unu elemek neden önemlidir?

    • Yağ miktarı nasıl kontrol edilir?

    • Şerbet nasıl hazırlanır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Helvanın içine hangi baharatlar konur?

    Helvanın içine konulabilecek baharatlar şunlardır: Vanilya. Tarçın. Karanfil. Kakao. Ayrıca, helvanın içine veya üzerine serpiştirilerek kullanılabilecek diğer baharatlar da mevcuttur.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Baharatlar
    • Tatlılar
    5 kaynak
    A golden-brown tray of freshly made *küncü helvası* sprinkled with sesame seeds, placed on a rustic wooden table in a sunlit Hatay courtyard, with a distant view of olive trees and traditional stone houses.

    Küncü helvası hangi yöreye ait?

    Küncü helvası, özellikle Hatay yöresine aittir. Bu helva, tahin, şeker, çöven otu ve yörede küncü olarak bilinen susamın karışımıyla üretilir ve sadece Ramazan ayında yapılır.
    • Yemekler
    • TürkMutfağı
    • Hatay
    5 kaynak

    Küncülü helva nasıl yapılır?

    Küncülü helva yapmak için gerekli malzemeler: 150 gram margarin veya tereyağı; 1 çay bardağı sıvı yağ; 2 su bardağı un; 3 yemek kaşığı küncü; 2 su bardağı şeker; 3 su bardağı su. Yapılışı: 1. Şerbet için şeker ve suyu karıştırıp eritin. 2. Yağları teflon tavaya koyup unu ekleyin ve iyice kavurun. 3. Yağı salmaya başladığında ocaktan alın ve küncü ekleyin, karıştırın. 4. Yavaş yavaş şerbeti ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. 5. Dinlendirdikten sonra servis edin. Not: Hatay'ın yöresel lezzetlerinden olan küncülü helva, ramazan sofralarının vazgeçilmezi olarak bilinir ve çöven otu içerir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Helva
    5 kaynak

    Helvanın püf noktası ne zaman eklenir?

    Helvanın püf noktası, şerbetin eklenmesinde yatmaktadır. Kavurma aşamasında ise unu sürekli karıştırıp yakmamaya özen göstermek önemlidir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Helva
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"a9060":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fkunclu-helvanin-puf-noktasi-nedir-669869855%3Flr%3D213%26ncrnd%3D51587","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"187219911756387939","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756387979471363-5768631571686830077-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-9-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"a906w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"a9061":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"a906w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"a9062":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Künçlü helvanın püf noktaları şunlardır:\n\n* **Şerbetin oda sıcaklığında olması** [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/tatlilar). Şerbeti önceden hazırlayıp soğutmak, helvanın daha iyi kıvam almasını sağlar [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/tatlilar).\n* **Unun topaklanmaması** [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/tatlilar). Unu eleyerek kullanmak ve yağı tamamen eritmek, topaklanmayı önler [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/tatlilar).\n* **Kavurma süresi** [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/tatlilar). Unu kısık ateşte, altın sarısı bir renk alana kadar kavurmak önemlidir [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/tatlilar).\n* **Karıştırma** [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/tatlilar). Helvayı kavururken sürekli karıştırmak, homojen bir kıvam elde etmeye yardımcı olur [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/tatlilar).\n* **Yağ miktarı** [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/tatlilar). Ölçüden fazla yağ kullanmaktan kaçınılmalıdır, aksi takdirde helva yağ kusabilir [```5```](https://yandex.com.tr/yacevap/t/tatlilar).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.karaca.com/blog/un-helvasi-tarifi-lezzetli-ve-pratik-tarif/","title":"Un Helvası Tarifi ve Püf Noktaları| Karaca Blog","shownUrl":"https://www.karaca.com/blog/un-helvasi-tarifi-lezzetli-ve-pratik-tarif/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.tgrthaber.com/mavikadin/osmanli-mutfaginin-vazgecilmez-tatlilarindan-helva-i-hakani-nasil-hazirlanir-puf-noktalari-nelerdir/","title":"Osmanlı Mutfağının Vazgeçilmez Tatlılarından Helva-i Hakani...","shownUrl":"https://www.tgrthaber.com/mavikadin/osmanli-mutfaginin-vazgecilmez-tatlilarindan-helva-i-hakani-nasil-hazirlanir-puf-noktalari-nelerdir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/helva-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir","title":"Helva Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/helva-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.olaymedya.com/haber/14273832/irmik-helvasinin-puf-noktalari-nelerdi-iste-lezzeti-ikiye-katlayacak-o-tuyolar","title":"İrmik Helvasının Püf Noktaları Nelerdi? İşte Lezzeti İkiye...","shownUrl":"https://www.olaymedya.com/haber/14273832/irmik-helvasinin-puf-noktalari-nelerdi-iste-lezzeti-ikiye-katlayacak-o-tuyolar","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.milliyet.com.tr/galeri/tane-tane-dokulen-irmik-helvasinin-puf-noktasi-topaklanmamasi-icin-1-2-damla-sikin-7333224","title":"Milliyet: Tane Tane Dökülen İrmik Helvasının Püf Noktası!","shownUrl":"https://www.milliyet.com.tr/galeri/tane-tane-dokulen-irmik-helvasinin-puf-noktasi-topaklanmamasi-icin-1-2-damla-sikin-7333224","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Künçlü helvanın püf noktası nedir?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlilar"},{"href":"/yacevap/t/helva","text":"Helva"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Unu elemek neden önemlidir?","url":"/search?text=Helva+yaparken+unu+elemek+neden+%C3%B6nemli%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Yağ miktarı nasıl kontrol edilir?","url":"/search?text=Helvada+ya%C4%9F+miktar%C4%B1+nas%C4%B1l+ayarlan%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Şerbet nasıl hazırlanır?","url":"/search?text=K%C3%BCn%C3%A7l%C3%BC+helva+%C5%9Ferbeti+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=K%C3%BCn%C3%A7l%C3%BC+helvan%C4%B1n+p%C3%BCf+noktas%C4%B1+nedir%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A warm, golden-brown pan of *künçlü helva* being stirred slowly over a low flame, with a bowl of cooled syrup nearby and a fine-mesh sieve dusted with flour resting on a rustic wooden table.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-v2cJeBmVQ4cnDbPg9vk1/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"187219911756387939","reqid":"1756387979471363-5768631571686830077-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-9-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756387979471363-5768631571686830077-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-9-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"a906w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"a9063":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kackg.com.tr/nasil-yapilir/helva-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tezhazirlama.com.tr/threads/helvaya-sivi-yag-konur-mu.20818/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unhelvasi.gen.tr/un-helvasinin-uzerine-hangi-malzemeler-konulur.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tarifkasif.com/articles/helva-yapimi-gelenekten-modern-tarife/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helva.gen.tr/helva-hangi-malzemelerle-hazirlaniyor-neler-var-icinde.html?size=16&stub=1"],"header":"Helvanın içine hangi baharatlar konur?","teaser":"Helvanın içine konulabilecek baharatlar şunlardır: Vanilya. Tarçın. Karanfil. Kakao. Ayrıca, helvanın içine veya üzerine serpiştirilerek kullanılabilecek diğer baharatlar da mevcuttur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/helvanin-icine-hangi-baharatlar-konur-200539531","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ntv.com.tr/n-life/hatayda-ramazanin-vazgecilmezi-kunculu-helva-gelenegi-suruyor-kuncu-nedir,k1AHC0sPikSIZKeP7RoX4Q?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkascihaberleri.com/HaberDetay/73967/Susamli-Helva--Kunculu-Helva--Tarifi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6p%C3%BCk_helvas%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://seme.com.tr/tag/kuncu-hangi-yoreye-aittir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nerenin.net/nerenin-helvasi-meshur.html?size=16&stub=1"],"header":"Küncü helvası hangi yöreye ait?","teaser":"Küncü helvası, özellikle Hatay yöresine aittir. Bu helva, tahin, şeker, çöven otu ve yörede küncü olarak bilinen susamın karışımıyla üretilir ve sadece Ramazan ayında yapılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kuncu-helvasi-hangi-yoreye-ait-111719052","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/hatay","text":"Hatay"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown tray of freshly made *küncü helvası* sprinkled with sesame seeds, placed on a rustic wooden table in a sunlit Hatay courtyard, with a distant view of olive trees and traditional stone houses.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-VQ5CAsWxTeCCcMkTXRQ5/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helva.gen.tr/kuntulu-helva-nasil-yapilir-tarifini-paylasir-misiniz.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetler.com/kunculu-helva-karaman-tarif-149554?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/kunculu-un-helvasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hataymutfagirehberi.com/kunculu-helva/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yenisafak.com/hataya-ozel-tatli-tarifi-kunculu-helva-guzel-tatli-tarifleri-h-2483247?size=16&stub=1"],"header":"Küncülü helva nasıl yapılır?","teaser":"Küncülü helva yapmak için gerekli malzemeler: 150 gram margarin veya tereyağı; 1 çay bardağı sıvı yağ; 2 su bardağı un; 3 yemek kaşığı küncü; 2 su bardağı şeker; 3 su bardağı su. Yapılışı: 1. Şerbet için şeker ve suyu karıştırıp eritin. 2. Yağları teflon tavaya koyup unu ekleyin ve iyice kavurun. 3. Yağı salmaya başladığında ocaktan alın ve küncü ekleyin, karıştırın. 4. Yavaş yavaş şerbeti ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. 5. Dinlendirdikten sonra servis edin. Not: Hatay'ın yöresel lezzetlerinden olan küncülü helva, ramazan sofralarının vazgeçilmezi olarak bilinir ve çöven otu içerir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kunculu-helva-nasil-yapilir-570101786","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/helva","text":"Helva"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/un-helvasi-tarifi-lezzetli-ve-pratik-tarif/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/un-helvasi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/helva-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/galeri/tane-tane-dokulen-irmik-helvasinin-puf-noktasi-topaklanmamasi-icin-1-2-damla-sikin-7333224?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helva.gen.tr/helva-kavurma-nasil-yapilir-puf-noktalari-nelerdir.html?size=16&stub=1"],"header":"Helvanın püf noktası ne zaman eklenir?","teaser":"Helvanın püf noktası, şerbetin eklenmesinde yatmaktadır. Kavurma aşamasında ise unu sürekli karıştırıp yakmamaya özen göstermek önemlidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/helvanin-puf-noktasi-ne-zaman-eklenir-2547437262","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/helva","text":"Helva"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"a906w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"a9064":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"a906w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"a9065":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"a906w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}