Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Külbastı yapımı için gerekli malzemeler:
- 200 gr kuzu külbastı 1;
- 2 adet domates 1;
- 2 adet çarliston biber 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- Tuz 1;
- Karabiber 1;
- Kekik 1.
Yapılışı:
- Önceden ısıtılmış döküm tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin 1.
- Kuzu külbastıların her iki tarafını 5’er dakika pişirerek mühürleyin 1.
- Külbastıları boş bir fırın tepsisine alın 1.
- Kuru soğan, patates, biber, domates ve sarımsak ekleyin ve sıvıyağ ilave edin 1.
- Damak tadınıza göre deniz tuzu ve karabiber ekledikten sonra sıcak su ekleyin ve fırına verin 1.
- Daha önce 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin 1.
Ayrıca, kuzu külbastı tarifini saf tereyağı, sirke, kimyon, tarçın ve kemik suyu kullanarak da yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: