Külbastı yapımı için gerekli malzemeler: 200 gr kuzu külbastı; 2 adet domates; 2 adet çarliston biber; 1 adet soğan; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 diş sarımsak; Tuz; Karabiber; Kekik. Yapılışı: 1. Önceden ısıtılmış döküm tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin. 2. Kuzu külbastıların her iki tarafını 5’er dakika pişirerek mühürleyin. 3. Külbastıları boş bir fırın tepsisine alın. 4. Kuru soğan, patates, biber, domates ve sarımsak ekleyin ve sıvıyağ ilave edin. 5. Damak tadınıza göre deniz tuzu ve karabiber ekledikten sonra sıcak su ekleyin ve fırına verin. 6. Daha önce 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Ayrıca, kuzu külbastı tarifini saf tereyağı, sirke, kimyon, tarçın ve kemik suyu kullanarak da yapabilirsiniz.