Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kruvasan hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gram un 1;
- 7 gram kuru maya 1;
- 25 gram toz şeker 1;
- 1/2 çay bardağı süt 1;
- 1/2 çay bardağı su 1;
- 1/2 çay bardağı tereyağı (oda sıcaklığında) 1;
- 1 yumurta 1;
- Bir tutam tuz 1.
Yapılış aşamaları:
- Bir kabın içinde sütü ve suyu ılık bir sıcaklığa getirin 1. İçine toz şekeri ekleyin ve karıştırın 1. Kuru mayayı ekleyin ve mayanın köpürmesini bekleyin (yaklaşık 5-10 dakika) 1.
- Unu büyük bir kaseye alın ve mayalı karışımı ekleyin 1. Yumurtayı da ekleyin 1. Tuz ekleyin ve karıştırın 1. Hamuru yoğurun ve ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar un ekleyin 1. Hamur elastik ve pürüzsüz olmalıdır 1.
- Hamuru bir top haline getirip üzerini streç filmle örtün ve 1 saat boyunca oda sıcaklığında dinlendirin 1.
- Tezgaha biraz un serpin ve hamuru dikdörtgen şeklinde açın 1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını hamurun üzerine yayın 1. Hamurun üst kısmını ortaya katlayın, sonra alt kısmını üstteki katla aynı şekilde katlayın 1. Hamuru tekrar streç filmle sarın ve bu sefer 30 dakika buzdolabında dinlendirin 1. Bu katlama işlemini toplam 3 kez tekrarlayın, her seferinde 30 dakika buzdolabında dinlendirin 1.
- Hamuru buzdolabından çıkarın ve tezgaha un serpin 1. Hamuru ince bir dikdörtgen olarak açın ve daha sonra üçgenler halinde kesin 1. Her üçgenin geniş tarafından başlayarak, uç tarafına doğru sarın 1.
- Kruvasanları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine hafifçe çırpılmış yumurta sürün 1.
- Kruvasanları önceden ısıtılmış 200°C (392°F) fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin 1. Fırından çıkarın ve oda sıcaklığında biraz soğumalarını bekleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: