Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker 3
- 1 su bardağı kuruyemiş (örneğin, fındık, badem, fıstık) 13
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3
- Bal veya su (isteğe bağlı) 4
Yapılışı:
- Şekeri ve suyu bir tavaya alıp orta ateşte şekerin erimesini bekleyin 13.
- Şeker altın sarısı bir renk aldığında, kuruyemişleri ekleyin ve karışımı hızla karıştırarak kuruyemişlerin şekerle kaplanmasını sağlayın 13.
- Karamelize edilen karışımı yağlı kağıt üzerine döküp spatula ile ince bir tabaka halinde yayın 13.
- Krokan oda sıcaklığında soğuyup sertleştikten sonra küçük parçalara ayırarak servis edebilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: