• Buradasın

    Krokanın sert olması için ne yapmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Krokanın sert olması için yapılması gerekenler:
    • Malzemelerin kalitesi: Yüksek kaliteli çikolata ve taze fındık kullanmak, krokanın daha sert ve çıtır olmasını sağlar 45.
    • Pişirme tekniği: Düşük ateşte yavaşça karıştırarak pişirmek önemlidir 4. Aşırı ısı, krokanın yanmasına ve sertleşmesine neden olabilir 45.
    • Şekillendirme: Krokanı pişirdikten sonra hemen soğutmadan önce istenilen şekli vermek, soğuduktan sonra krokanın kırılmamasını ve şeklinin korunmasını sağlar 4.
    Krokanın sertliğini azaltmak için ise tereyağı, bal, şeker şurubu, süt, krema, çikolata veya reçel gibi malzemeler eklenebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Krokan ne anlama gelir?

    Krokan, Fransızca "çıtır" anlamına gelen "croquant" kelimesinden türemiştir. Krokan, toz şekerin karamelize edilip çeşitli kuruyemişlerle birleşmesiyle elde edilen çıtır bir tatlıdır. Krokan, kullanılan kuruyemişe göre çeşitlenir: Fındıklı krokan. Bademli krokan. Antep fıstıklı krokan. Susamlı krokan. Ayrıca, SSCB ve Rusya'da çeşitli şekerlemelerde üretilen fındık şekeri olarak da bilinir.

    Krokan tarifi nasıl yapılır?

    Krokan Tarifi: Malzemeler: 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı susam; 1 tatlı kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Şekeri tavaya alarak kısık ateşte eritin. 2. Eridiğinde tereyağını ilave edin ve sürekli karıştırın. 3. Ardından susamı ekleyin. 4. Karışımı yağlı kağıdın üstüne dökün ve kaşık yardımıyla düzleştirin. 5. Bıçak yardımıyla kare kare olacak şekilde çizikler atın. 6. 15 dakika sonra tüketmeye hazır olacaktır. Püf Noktaları: Toz şekeri çok fazla karıştırmadan eritmeye özen gösterin. Karışımı hızlı bir şekilde yağlı kağıda dökmelisiniz, çünkü şeker hızla donar. Kesme işlemini karışım hala donmamışken yapmalısınız.