Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Krep yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Hamurun kıvamı: Boza kıvamında olmalıdır; ne çok sıvı ne de çok katı olmalıdır 24.
- Tavanın ısısı: Tava iyice ısınmadan hamur dökülmemelidir 4.
- Tavanın yağlanması: Tavayı çok fazla yağlamayın, aksi takdirde krepler fazla yağ çeker 2.
- Hamurun yayılması: Hamuru tavaya dökerken eşit şekilde yayılmasına özen gösterin 4.
- Pişirme: Kreplerin her iki tarafının da göz göz olup, renk alana kadar pişirilmesi gerekir 12.
- Dinlendirme: Krep hamuru, un moleküllerinin sıvı ile daha iyi etkileşime girmesi için en az 15-30 dakika, mümkünse 1 saat dinlendirilmelidir 1.
Bu noktalara dikkat ederek daha lezzetli krepler yapılabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: