Kabakla hangi krep yapılır?
Kabakla iki farklı krep tarifi yapılabilir: 1. Kabaklı Krep Tarifi (Evimizde.com): - Malzemeler: 1 kabak, 1 bardak süt, 1 bardak un, 1 yumurta, yarım çay kaşığı karbonat, tuz, dereotu, tereyağı, kaşar peyniri. - Yapılışı: Süt, un, yumurta, tuz, karbonat ve dereotunu çırpın. Kabakları rendeleyin ve sütlü karışıma ekleyin. Yapışmaz tavaya biraz yağ sürün ve karışımı tavaya dökün. Krebin üst tarafı delik delik olunca ters çevirin. Diğer tarafı da piştikten sonra içine kaşar rendesi koyup servis yapın. 2. Kabaklı Krep Tarifi (Mutfak Cini): - Malzemeler: 1 ince rendelenmiş kabak, yarım çay bardağı süt, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı lor peyniri veya istediğiniz bir peynir çeşidi, karabiber, pulbiber, tuz, 2 yemek kaşığı zeytin yağ, dereotu ve maydanoz. - Yapılışı: Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin ve suyunu sıkın. Yumurtayı sütle çırpın, baharatları, peyniri, yağı, yeşillikleri ve kabağı ekleyin. Son olarak yulaf ununu da ekleyip çırpın. Krep karışımını hazırladıktan sonra yapışmaz bir tavayı yağlayın ve krep harcından birer kepçe tavaya dökerek pişirin.
Kabakla hangi krep yapılır?