Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütsüz krep yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet yumurta 15;
- 1,5 su bardağı su (300 ml) 15;
- 1,5 su bardağı un 15;
- 1 çay kaşığı tuz 15;
- sıvı yağ (tavayı yağlamak için) 15.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabında suyu ve unu çırpma teli ile karıştırın, un tamamen çözülene kadar 1.
- Üzerine yumurta ve tuzu ekleyip güzelce çırpın 1.
- Tavayı sıvı yağ ile yağlayın ve ısıtın 15.
- Kepçe ile hamurdan alıp tavaya dökün, sağa sola çevirerek eşit şekilde yayılmasını sağlayın 15.
- Alt tarafı pişen krebin üst tarafına çok az sıvı yağ sürerek ters çevirin ve bu kısmı da pişirin 1.
- Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edin 1.
Püf noktası: Krep hamurunun akışkan olması gerekir, gerekirse un ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: