Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Krem karamel tarifi için gerekli malzemeler:
- Karamel için: 1 su bardağı toz şeker, 6 yemek kaşığı su 2.
- Krema için: 7 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 litre süt 2.
Yapılışı:
- Karameli hazırlamak için: Toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın 2. Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın 23. Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın 2.
- Krema karışımını hazırlamak için: Derin bir kaseye yumurtaları kırın 2. Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın 2. Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın 2. Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın 2. Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyin 2.
- Kremayı pişirmek için: Hazırladığınız karışımı karamelin üzerine dökün 3. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin 2. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin 2.
- Soğutma ve servis: Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin 2. Bir gece buzdolabında bekletin 2. Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: