Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Krem karamel tarifi için gerekli malzemeler:
- 5 su bardağı süt (1 litre) 15;
- 1 su bardağı toz şeker 15;
- 6 yumurta 15;
- 1 paket vanilya 15;
- 1/2 adet limon kabuğu 1.
Karamel için:
Yapılışı:
- Karamel yapımı: Toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın 4. Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın 4.
- Krem karamel karışımı: Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar karıştırın 1. Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edin 1.
- Sütün eklenmesi: Köpüren yumurtalara yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin 1.
- Kaselere paylaşım: Karışımı karamel koyduğunuz tatlı kaselerine eşit şekilde paylaştırın 1.
- Fırında pişirme: Kapların yarısına gelecek kadar kaynamış suyu fırın tepsisine ekleyin ve tatlıları önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin 1.
- Soğutma ve servis: Fırından çıkardığınız krem karamelleri oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 4 saat dinlendirin 1. Kenarlarını dikkatlice bir bıçak yardımıyla ayırdıktan sonra tabağa ters çevirerek servis yapın 1.
Not: Tatlıları uzun süre saklamak için buzdolabında bekletilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: