Buradasın
Krem karamelin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Krem karamel yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Karamel Hazırlığı: Şekerin yanmamasına ve renginin çok koyu olmamasına özen gösterin 12. Karamel hızla yanabilir ve acı bir tat verebilir 1.
- Yumurta Karışımı: Krem karamel harcını yaparken yumurtalı karışımın iyice köpüklendiğinden emin olun 1. Köpüklerin gitmesi için karışımı bir süzgeçten geçirebilirsiniz 1.
- Karamelin Yayılması: Krem karamel kaplarının içine döktüğünüz karamelin soğumadan yayılmasını sağlayın 1. Soğudukça karamel katılaşır ve dökmek zorlaşır 1.
- Pişirme Yöntemi: Krem karameli fırında pişirirken "bain-marie" yani sıcak su banyosu yöntemi uygulayın 2. Bu yöntem, tatlının yavaşça ve eşit şekilde pişmesini sağlar 2.
- Dinlendirme Süresi: Fırından çıkan tatlının iyice soğumasını sağlamak, krem karamelin lezzetini artırır 2. İdeal olarak buzdolabında birkaç saat dinlendirmek, dokusunu ve kıvamını mükemmelleştirir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: