Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kore usulü pirinç keki (Tteok) yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç unu 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 1/2 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş beyaz pirinç 2;
- 1/4 su bardağı doğranmış yeşil soğan 2;
- 1/4 su bardağı doğranmış havuç 2;
- 1/4 su bardağı doğranmış mantar 2;
- 2 yemek kaşığı soya sosu 2;
- 1 yemek kaşığı susam yağı 2;
- 1 yemek kaşığı bal 2;
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil 2;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 2;
- 1/2 çay kaşığı tuz 2;
- 2 yemek kaşığı bitkisel yağ (pişirme için) 2.
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabında, pirinç ununu su ile karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice çırpın 2.
- Karışıma ezilmiş pirinci ekleyin ve tekrar karıştırın 2.
- Doğranmış yeşil soğan, havuç ve mantarı pirinç karışımına ekleyin 2.
- Ayrı bir kapta, soya sosu, susam yağı, bal, rendelenmiş zencefil, karabiber ve tuzu birleştirin 2.
- Bu karışımı pirinç karışımına ekleyin ve tüm malzemeler iyice karışana kadar spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın 2.
- Tavayı orta ateşte ısıtın ve içine biraz bitkisel yağ ekleyin 2.
- Tava iyice ısındığında, pirinç karışımından yaklaşık 1/4 su bardağı kadarını alın ve tavaya ekleyin 2. Üzeri hafifçe düzleştirin ve her iki tarafı altın rengine dönene kadar pişirin 2.
- Pişen pirinç keklerini bir tabağa alın ve aynı işlemi kalan karışım için tekrarlayın 2.
- İsterseniz servis yapmadan önce üzerine susam serpebilirsiniz 2.
Sıcak olarak servis yapın ve dilimlenmiş halde servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: