Köpoğlu mezesi yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet patlıcan; 3 adet sivri biber; 4 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı salça; 1 adet büyük boy domates; 1 adet küp şeker; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Patlıcanı boylamasına dörde bölüp bıçak ile çok büyük olmayacak şekilde kesin. 2. Kızgın yağda patlıcanları ve biberleri kızartın, fazla yağın süzülmesi için peçete serili bir tabağa alın. 3. Zeytinyağını tavada ısıtıp salçayı kavurun, rendelediğiniz domatesi ekleyerek karıştırın. 4. Servis tabağına ilk kızarttığınız patlıcan ve biberi alın. Köpoğlu mezesi, genellikle akşam yemeklerinde yancı olarak servis edilir.