Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köpoğlu mezesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet patlıcan 13;
- 3 adet sivri biber 1;
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- 1 adet büyük boy domates 1;
- 1 adet küp şeker 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Patlıcanı boylamasına dörde bölüp bıçak ile çok büyük olmayacak şekilde kesin 1. Biberleri de ikiye bölüp kesin 1.
- Kızgın yağda patlıcanları ve biberleri kızartın, fazla yağın süzülmesi için peçete serili bir tabağa alın 1.
- Zeytinyağını tavada ısıtıp salçayı kavurun, rendelediğiniz domatesi ekleyerek karıştırın 1. Şeker, tuz ve karabiber ekleyip, sosu koyu kıvam alana kadar pişirin 1.
- Servis tabağına ilk kızarttığınız patlıcan ve biberi alın 1. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve domates sosunu gezdirin, köpoğlu mezeniz hazır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: