Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kök sebzeler, toprağın altında yetişen ve besin değeri yüksek sebzelerdir 23. İşte bazı popüler kök sebzeler:
- Patates 12. C vitamininden zengindir ve günlük ihtiyacın %30'unu karşılar 1.
- Sarımsak 12. Doğal bir antibiyotik olup, vücut direncini artırır 1.
- Soğan 12. Antiseptik özelliği vardır, kan basıncını dengeler ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlar 1.
- Havuç 12. A vitamini içerir, gözleri güçlendirir ve antioksidan özelliği vardır 1.
- Kereviz 12. Yüksek tansiyon ve kolesterolü düşürür, mide ve bağırsak sorunlarına karşı etkilidir 1.
- Şalgam 12. Bağışıklığı ve metabolizmayı güçlendirir, birçok kanser türünün önlenmesine yardımcı olur 1.
- Zencefil 12. İshali keser, gaz söktürücüdür ve mide bulantısına iyi gelir 1.
- Turp 12. Antioksidan bileşikler içerir ve kansere karşı koruma sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: