Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En faydalı kök sebzelerden bazıları şunlardır:
- Pancar 125. Yüksek nitrat içeriği ile kan basıncını düşürür ve kalp sağlığını iyileştirir 125. Ayrıca, lif, folat ve manganez açısından zengindir 25.
- Havuç 125. Beta karoten açısından zengin olup, göz sağlığını korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir 125.
- Kereviz 15. Antioksidan ve C vitamini açısından zengindir, iltihaplanmayı azaltır ve bağışıklık sistemini destekler 15.
- Soğan 23. Lif, C vitamini ve antioksidanlar bakımından yüksektir, kan şekerini düşürmeye ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olur 23.
- Tatlı patates 23. Lif, C vitamini, manganez ve A vitamini açısından zengindir, bağışıklık sistemini ve cilt sağlığını destekler 23.
Kök sebzelerin faydaları, türlerine göre değişiklik gösterebilir. Beslenme düzeninize hangi kök sebzeleri ekleyeceğinize karar verirken bir uzmana danışmanız önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: