Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı kök sebzeler çiğ olarak tüketilebilir:
- Turp: C vitamini açısından zengindir ve rendeleyip zeytinyağı-limon ile karıştırarak veya salatalara ekleyerek yenebilir 12.
- Pancar: Küçük küçük doğrayarak az zeytinyağında kavurabilir, suyunu çıkarabilir veya turşu olarak hazırlayabilirsiniz 1.
- Kereviz: Rendeleyip salatalara katabilir veya sebze çorbalarına ekleyebilirsiniz 13.
- Tatlı patates: Genellikle fırında pişirilmiş veya püre haline getirilmiş olsa da, çiğ olarak da tüketilebilir 3.
- Bezelye: Kabuklarını soymadan, C ve K vitaminleri açısından zengin bir atıştırmalık olarak yenebilir 3.
Çiğ sebze tüketirken, pestisit kalıntılarını veya zararlı bakterileri azaltmak için iyice yıkamak önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: