Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kök çeşitleri üç ana gruba ayrılır:
- Kazık Kök: Ana kök iyi gelişmiş, kalınlaşmış ve toprağın içine doğru uzanmıştır 12. Yan kökler ise ana köke bağlı ve fazla gelişmemiştir 1. Örnekler: ebegümeci, fasulye, havuç, lahana 2.
- Saçak Kök: Ana kök fazla gelişmemiş ve yan köklerle aynı kalınlıktadır 12. Gövdenin kökle birleştiği yerden hemen hemen aynı uzunlukta çok sayıda yan kökler çıkmıştır 1. Örnekler: soğan, buğday, mısır, çilek, çimen, arpa, ayçiçeği, sarımsak 12.
- Depo Kök: Ana kök aşırı gelişerek yedek besin depo edebilecek duruma gelmiştir 12. Yan kökler, ana kökten çıkmış ve oldukça ince görünümdedir 1. Örnekler: turp, havuç, şeker pancarı, şalgam 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: