Buradasın
Kıymalı bulgurlu pirinçli sarma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı, bulgurlu ve pirinçli sarma yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur 2;
- 1 çay bardağı pirinç 2;
- 250 gr dana kıyması 2;
- 4-5 diş sarımsak (küçük doğranmış) 2;
- 1 adet kuru soğan (küçük yemeklik doğranmış) 2;
- 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası 2;
- 2 çay kaşığı kuru nane 2;
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, toz tatlıbiber, sumak 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 2 adet patlıcan (dilimlenip ortaları oyulup tuz serpilecek) 2;
- 1 adet kabak (üçe kesilip içi oyulacak) 2;
- 6-7 adet dolmalık biber (üzerinin kapağı kesilip içinin tohumları temizlenecek) 2;
- 3 adet domates (şapka gibi kesilecek içi tatlı kaşığı ile oyulacak) 2;
- 1 adet domates (küçük doğranacak dolmaların ağzına kapak için) 2.
Yapılışı:
- Derin bir kasede yumuşak teremyağı ve diğer dolma malzemelerini ekleyip, iyice harmanlayın 2.
- Yıkadığınız sebzelerin içine, üzeri bir parmak kalacak şekilde dolma içinden doldurun 2.
- Düz bir tencereye dolmaları dizin 2.
- Üzerlerine domates kapaklarını kapatın 2.
- Salçayı, suyu, tuzu eritin ve tencerenin kenarından verin 2.
- Üzerine yumuşak teremyağı parça parça koyun ve sıvı yağı gezdirin 2.
- Bir porselen tabakla dolmaların üzerini kapatın 2.
- Önce orta ateşte 10 dk, sonra çok kısık ateşte 40-45 dk pişirin 2.
Alternatif olarak, bulgurlu yaprak sarması yapmak için gerekli malzemeler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: