Buradasın
Kıymalı bulgurlu pirinçli sarma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı, bulgurlu ve pirinçli sarma yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet soğan 2;
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 250 g kıyma 2;
- 2 yemek kaşığı salça 2;
- 500 g bulgur 2;
- 2 yemek kaşığı kuru nane 2;
- 2 tatlı kaşığı karabiber 2;
- Yarım limon suyu 2;
- 1 demet maydanoz 2;
- 1,5-2 tatlı kaşığı tuz 2;
- 500 g salamura yaprak 2;
- 3 su bardağı kaynamış su 2.
Yapılışı:
- Bir tencerede ince kıyılmış soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun 24.
- Daha sonra kıymayı ekleyip biraz daha kavurun 24.
- Bulgur, karabiber, nane ve tuzu ekleyerek karıştırın 24.
- Maydanozu ekleyip tekrar karıştırın ve demlenmeye bırakın 24.
- Yaprakları 3-4 defa ılık suyla yıkayın ve hazırlanan iç harçla sarın 24.
- Dibine bir sıra yaprak döşediğiniz tencereye sarılan yaprakları dizin 24.
- Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve 3 su bardağı kaynamış suyu yaprakların üzerine dökün 24.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin 24.
- Sıcak olarak servis yapın 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: