Buradasın
Dolma yaparken pirinç nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dolma yaparken pirinci pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Pirinci Yıkama: Pirinci bir kapta soğuk su ile iyice yıkayın ve ardından 30 dakika kadar suda bekletin 2.
- Kavurma: Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve küçük doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun 24. İsteğe bağlı olarak bu aşamada salçayı da ekleyebilirsiniz 2.
- Pirinç Ekleme: Kavrulmuş soğanların üzerine süzülmüş pirinci ekleyin ve pirinçlerin şeffaflaşana kadar birkaç dakika daha kavurmaya devam edin 2.
- Baharat Ekleme: Rendelenmiş domatesi, maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin 2. İsteğe bağlı olarak kuş üzümü ve çam fıstığını da ekleyebilirsiniz 2.
- Su İlavesi: Karışıma yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin 24. Pişirme süresi genellikle 10-15 dakika arasındadır 2.
- Dinlendirme: Pişen dolma içini ocaktan alın ve biraz dinlendirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: