Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabaharın pişip pişmediğini anlamak için çatal veya bıçakla kontrol yapılabilir:
- Karnabahar kolayca kesilebiliyor ve yumuşamışsa, haşlama işlemi tamamlanmıştır 4.
- Aksi takdirde, birkaç dakika daha haşlamaya devam edilebilir 4.
Ayrıca, karnabaharın pişip pişmediğini anlamak için şu belirtilere de dikkat edilebilir:
- Karnabahar, suyu ekledikten sonra suyun kaynamasını bekler ve ocak kısılır 2. Su kaynadıktan sonraki 15 dakika içerisinde, kısık ateşte karnabaharlar yumuşamaya başlar 2.
- Karnabaharın piştiğini anlamak için kullanılan bir diğer yöntem de, karnabaharın rengini kontrol etmektir 5. Karnabahar, piştikçe beyaz rengini kaybedebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: