Buradasın
Kıyma ile karnabahar ve brokoli yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıyma ile karnabahar ve brokoli yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr. karnabahar 3;
- 300 gr. brokoli 3;
- 250 gr. dana kıyması 3;
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 2 adet orta boy domates (200 gr.) 3;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (20 gr.) 3;
- 1 adet iri soğan (150 gr.) 3;
- 3 diş sarımsak 3;
- 1 adet havuç (130 gr.) 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı pul biber 3;
- 1 çay kaşığı kimyon 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 2 su bardağı kaynar su 3.
Yapılışı:
- Brokoli ve karnabahar uygun irilikte doğranır 3.
- Soğan, havuç, sarımsak yemeklik doğranır ve domates rendelenir 3.
- Tencereye zeytinyağı konur ve ısıtılır 3.
- Üzerine kıyma ilave edilir ve taneleşinceye kadar orta ısıda kavrulur 3.
- Ardından sırasıyla soğan, sarımsak, havuç, domates salçası ve rendelenmiş domates ilave edilir ve kavrulur 3.
- Üzerine karnabahar, brokoli, 2 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz ilave edilir ve karıştırılır 3.
- Ocak ısısı yükseltilir 3.
- Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılır 3.
- Ocak en düşük (kısık ateş) ısı konumuna getirilir ve 30 dakika pişirilir 3.
Malzeme miktarları ve çeşitleri damak tadına ve kişi sayısına göre ayarlanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: