Kıymalı karnabahar yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet orta boy karnabahar; 1 adet kuru soğan; 1-2 diş sarımsak; 5 yemek kaşığı sıvı yağ; 100 g dana kıyma; 1 yemek kaşığı salça; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 adet kesme şeker; Yarım limon suyu (yemeğin içine); 3-4 yemek kaşığı sirke (suda bekletirken). Yapılışı: 1. Karnabaharın üst yapraklarını atıp ortasını oyarak kök kısmını çıkarın ve tek tek keserek karnabaharları ayıklayın. 2. Karnabaharları suyun altında yıkayın. 3. Derin bir tencereye su koyun ve içine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyin. 4. Kaynayan suya yarım limon sıkın ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. 5. Haşlanan karnabaharları süzgece alın. 6. Tencerede soğan, yağ ve kıymayı biraz kavurun, salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. 7. 1 su bardağı su ekleyin ve karıştırın. 8. Haşlanmış karnabaharları ekleyin. 9. Tuz, karabiber, pul biber, şeker ve yarım limonunu ekleyin. 10. Karnabaharlar ile su aynı hizada olacak şekilde kaynamış su ekleyin. 11. Yemeği kontrol ederek pişirin. Alternatif tarif: Karnabaharları haşlamadan da pişirebilirsiniz. İçine havuç da ekleyebilirsiniz. Pul biber eklemeden de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.