• Buradasın

    KitKat krema nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish kitchen countertop scattered with ingredients like milk, cocoa powder, sugar, and KitKat bars, with a mixing bowl and a whisk nearby, as someone’s hands prepare a creamy chocolate mixture for homemade ice cream.
    KitKat krema yapmak için iki farklı tarif önerisi:
    1. KitKat Ice Cream Tarifi 1:
      • Malzemeler: 1 cup bütün süt, 3/4 cup şeker, 2 yemek kaşığı kakao tozu, 1/4 cup malt süt tozu, bir tutam tuz, 3 yumurta sarısı, 3 ons sütlü çikolata, doğranmış, 1 cup ağır krema, 1 yemek kaşığı vanilya, 3 tam boy KitKat çubuğu 1.
      • Yapılışı:
      1. Bir tencerede süt, şeker, kakao, malt süt tozu ve tuzu karıştırıp şeker ve kakao eriyene kadar kaynatın 1.
      2. Orta boy bir karıştırma kabında yumurta sarılarını çırpın 1.
      3. Yumurta karışımının yarısına kakao karışımından ekleyip temperleyin 1.
      4. Yumurta karışımını tencereye geri koyun ve koyulaşana kadar ısıtın 1.
      5. Yumurta karışımını ocaktan alıp süzerek ısıya dayanıklı bir kaba dökün 1.
      6. İçine doğranmış çikolata, ağır krema ve vanilyayı ekleyip karıştırın 1.
      7. Plastik wrap ile kapatıp tamamen soğuyana kadar veya gece boyunca buzdolabında bekletin 1.
      8. Dondurma makinesine göre dondurun 1.
      9. Dondurmayı bir kaba alıp içine doğranmış KitKat çubuklarını ekleyin 1.
      10. Dondurma sertleşene kadar tekrar dondurun 1.
    2. KitKat Ice Cream Cake Tarifi 4:
      • Malzemeler: 10.2 oz (yaklaşık 290 g) KitKat çubukları, 1 litre vanilya dondurması, 3.5 oz (yaklaşık 100 g) sihirli kabuk çikolata sosu 4.
      • Yapılışı:
      1. Bir somun tepsisini streç filmle kaplayın 4.
      2. Vanilya dondurmasını oda sıcaklığına gelene kadar bekletin 4.
      3. Tepsinin dibine yüzüstü şekilde dizilmiş KitKat çubuklarını yerleştirin 4.
      4. Dondurmanın yarısını çubukların üzerine yayın 4.
      5. Üzerine tekrar KitKat çubukları yerleştirin ve kalan dondurmayı yayın 4.
      6. En üste tekrar KitKat çubuklarını yerleştirin ve streç filmi kapatıp gece boyunca dondurun 4.
      7. Ertesi gün streç filmin kenarlarından tutarak tepsiden çıkarın ve servis tabağına alın 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sıvı krema yoksa nasıl yapılır?

    Sıvı krema yoksa yapılabilecek bazı alternatifler: Krem şanti. Yoğurt. Buharlaştırılmış süt. Hindistan cevizi kreması. Kaju kreması. Evde sıvı krema yapmak için: 1. Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin, güzelce karıştırın. 2. Sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. 3. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpınca kıvam alacaktır. Doğru kıvam için tam yağlı inek sütü kullanılmalıdır.

    Krema nasıl yapılır?

    Ev yapımı sıvı krema tarifi: Malzemeler: 4 yemek kaşığı un; 2 adet yumurta sarısı; 1 yemek kaşığı limon suyu; 1 tutam tuz; 2 su bardağı tam yağlı süt. Hazırlanışı: 1. Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin, karıştırın. 2. Sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli mikserle karıştırın. 3. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpınca kıvam alacaktır. 4. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Kremanın kıvamı çok koyu olursa süt eklenerek istenilen kıvama getirilebilir. Krema, makarna, tavuk, çorba ve trileçe gibi tariflerde kullanılabilir.

    Krema yerine kaymak kullanılır mı?

    Evet, krema yerine kaymak kullanılabilir. Kaymak, sütün yüzeyinde biriken ve toplanan krema olduğu için, süt kremasının yerine kullanılabilir. Ayrıca, evde kaymak kullanarak krema yapmak için, açık süt kullanmak gereklidir; çünkü hazır sütlerde kaymak bulunmaz.

    Krema neyden elde edilir?

    Krema, sütün yağlı kısmından elde edilen bir süt ürünüdür. Sütün bekletilmesiyle, süt serumundan daha az yoğun olan yağ kürecikleri yavaşça yüzeyde kümelenir ve krema elde edilir. Sanayide bu süreç, "krema makinesi" olarak adlandırılan ve santrifüj gibi merkezkaç kuvveti yardımıyla çalışan bir makineyle hızlandırılır. Ayrıca, bitkisel yağ esaslı kremalar da üretilmektedir.